Kaptin John Silvork

ork_kaptin.jpg
(Vaikea löytää hyviä kuvia örkki-piraateista, yllättäen)

Örrki Freeboota-Kapteeni John Silvork oli Cloverin dynastian pitkäaikainen ystävä/vihollinen joka ensimmäisen kerran esiintyi kun dynastia kiinnostui Stavro’s Anvilista, planeetasta jolla oli noihin aikoihin Imperial Navyn tukikohta. Sen aikaiset urheat Cloverin johtajat päättivät houkutella Silvorkin hyökkäämään planeetalle ärsyttämällä tätä ja sitten piiloutuen siksi aikaa että örkit kiinnostuisivat planeetasta, jonka jälkeen oli tarkoituksena esittäytyä planeetan pelastajina ja estää örkkejä tuhoamasta Navyn tukikohtaa.

Suunnitelma meni hieman pieleen: vaikka avaruustaistelu menikin loistavasti, niin örkit voittivat taistelun maankamaralla. Suuret ja viisaat Cloverin dynastian johtohenkilöt päättivät yrittää pommittaa örkit, mutta sihti oli vähän pielessä – loppujen lopuksi ampuminen osui melko lailla kaikkialle sinne paitsi sinne missä örkkien suurin keskittymä oli, kunnes Herald of Progressin makrokanuunat onnistuivat osumaan jollakin tavalla planeetan kuuhun, jonka sirpale tippui örkkien päälle. Silvork kuitenkin selviytyi, ja hänet piti käydä henkilökohtaisesti päihittämässä planeetan pinnalla. Vaikka yritys maksoikin aluksen Dark Eldar lääkärin hengen, niin Silvork päihitettiin, ja hän lupasi johtaa Cloverit piraatti Red Handin aarteen jäljille jos tämän henki säästettäisiin, ja tähän suostuttiin.

Kesti kuusi kuukautta ennen kuin Cloverit varsinaisesti lähtivät tähän aarrejahtiin, jonka aikana Silvork oli vieraana aluksella, aiheuttaen yllättävän vähän ongelmia. Aluksen päälääkäri/sekopää-genetor Magos Biologis Zephyr tykästyi Silvorkiin tänä aikana, pitäen siitä kuinka Silvork kutsui häntä ihmiseksi kaikesta vastakkaisesta todistusaineistosta huolimatta. Aluksen pappi, Gabriel Angelos, onnistuneesti päihitti Silvorkin kahdella iskulla kun nämä kohtasivat taistelussa erään väärinkäsityksen takia, minkä jälkeen Silvork lupasi että revanssi tulisi vastaan vielä jonain päivänä. Loppujen lopuksi aarrejahti kuitenkin suoritettiin, ja Silvork antoi ensimmäisen vihjeen siitä että uusi Waaaargh on tulossa ennen kuin lähti alukselta. Vihjeeseen ei vain oikein ollut aikaa tarttua, mutta Silvork lupasi että tämä kohdattaisiin vielä.

Loppujen lopuksi Silvork ilmaantui takaisin kuvioihin kun Waaagh lähti käyntiin, toimien yhtenä koko höskää johtavan Warbossin luutnanteista. Silvork hyökkäsi Jerazolille, arvaten että tämä houkuttaisi Cloverit paikalle puolustamaan planeettaansa. Suunnitelma onnistui ja viimeinen kohtaaminen Cloverien ja örkkikapteenin välillä käytiin Valkoisen Ruusun sisarkunnan kappelin katolla.

Isä Angelos sankarillisesti yritti haastaa Silvorkin kaksintaisteluun, mutta loppujen lopuksi Magos Zephyr oli se joka iski tappavan iskun Silvorkiin, tehden tyylipuhtaan ‘killstealin’. Tämä ei tosin ollut hieman sekaisin olevan genetorin tarkoitus: hän oli uskonut että Silvork luovuttaisi ennen kuin tämä kuolisi, ja näin ei käynyt. Järkyttynyt Zephyr järjesti juhlallisen polttorovion kuolleelle kapteenille, napaten kuitenkin tämän hatun, kultaisen voimakoukun ja hieman geneettisiä näytteitä talteen. Valkoisen Liekin sisarkuntaa ei hirveästi innostanut se tapa millä hirviömäiselle planeettaa uhanneelle örkille järjestettiin kunnialliset hautajaiset näiden etupihalla, mutta se tulisi olemaan Gabriel Angeloksen ongelma myöhemmin.

Vaikka Silvork kuolikin, niin tämän örkki-piraatin tarina ei päättynyt tähän: kun Waaagh oli päihitetty ja Cloverin johtajat erosivat, niin Magos Zephyr väliaikaisesti seurasi örkki-kommando/mad dok Traskaa tarkoituksenaan tehdä yksi asia: palauttaa kapteeni Silvork takaisin henkiin. Kuukausia siinä meni, mutta loppujen lopuksi, Kyborkinaattori Silvork avasi silmänsä.

Kaptin John Silvork

Warhammer MikkoK